Dagens Nyheter och radikalfeminismen

14 11 2010

Jag har varit lojal med Dagens Nyheter i många år, men nu undrar jag allt oftare hur långt tidningen är beredd att gå med sin allt mer extrema och antihumanistiska feminism.

När kommer en sund man eller kvinna, med journalistisk integritet och mod, sätta ner foten och säga stopp?

I var och varannan artikel, notering, intervju, ledare, recension eller nyhetspuff, finns inbäddade insinuationer, föraktfulla rubriksättningar och ett aktivt osynliggörande av fakta. Det handlar om ett illa dolt krig mot inte bara manlighet och mansroller – utan även mot män som grupp och människor.

De politiserade, extremfeministiska teorierna har blivit norm i hanteringen av nyheter och val av rapportering vid sveriges största dagstidning Dagens Nyheter.

Hade Dagens Nyheter fört en motsvarande kampanj mot någon annan grupp människor hade den ansvarige utgivaren sedan länge fällts för diskriminering och hets mot folkgrupp.

Men nu är det just män som ständigt attackeras, demoniseras eller förlöjligas – och detta är alltså politiskt korrekt i Sverige 2010.

Exemplen är så många att man nästan måste föra en daglig logg för att synliggöra den skrämmande helheten. Jag har inte den tiden nu, men jag vill tro att både resurser och tid snart kommer att finnas för en kartläggning.

Idag vill jag bara reflektera över två parallella texter i DN – och försöka visa på hur de hänger samman i sin motsägelsefulla absurditet.

Å ena sidan har vi en ledare av Hanne Kjöller, med ett upprop för ”feministiska flickskolor”, där hon menar att eliten flickor inte skall behöva hållas tillbaka av den mindre begåvade gruppen pojkar.

Å andra sidan har vi en betydligt mer dold rapportering (längre in i tidningen), om att allvarlig könsrelaterad betygsdiskriminering sker vid de svenska skolorna, enligt Skolverket. Jag hittar inte denna artikel i nätutgåvan utan uppmanar till läsning av pappersutgåvan (13/11-2010).

Jag tycker att det finns ett intresse i att ställa dessa artiklar mot varandra – inte minst därför att de på ett väldigt tydligt sätt visar upp hur radikal Dagens Nyheter faktiskt är i sitt anammade av feministiska föreställningar – och hur långt tidningen är beredd att gå för att förvränga sanningen. Ja, det är ju inte ovanligt – vi ser samma tendenser vid Sveriges Television och i de flesta etablerade medier. Den politiska, extrema feminismen dominerar allt oftare.

Men nu handlar det om Dagens Nyheter. En institution som många har trott sig kunna lita på som neutrala och professionella i sitt utövande av medial makt.

Min fråga är enkel:

Hur kan man på ett så uppenbart föraktfullt sätt (genom att inte ens hänvisa till det i rubrik eller ingress, eller på något annat sätt göra en “nyhet” av det), rapportera om att när det gäller pojkars och flickors betyg, så skiljer det sig i snitt oerhört mycket mellan flickor och pojkar trots att deras kunskap bevisligen ligger på samma nivå (genom bedömning vid de nationella proven). Att flickor i snitt verkar få (i de viktigaste ämnena) högre betyg dubbelt så ofta som pojkar, jämfört med de nationella proven. Och att det i vissa skolar finns en skillnad som kan beskrivas som extrem mellan könen och hur betygen sätts, alltid till flickors fördel.

Dagens Nyheter anser alldeles uppenbart att detta inte är en nyhet.

Det är alltså inte intressant att rapportera kring den av Skolverket nu uppmärksammade och helt igenom solida sanningen att en viss grupp människor i Sverige diskrimineras i det kanske viktigaste som en ung människa får med sig från skolan (för framtida möjligheter), nämligen hur han eller hon betygssätts för sina kunskaper. Det är alltså inte intressant att rapportera kring, förstår vi – därför att det ju är pojkar som diskrimineras. Blivande män.

Kan man tolka det på något annat sätt?

Jag ställer frågan: Hur hade Dagens Nyheter sett på en rapport från Skolverket som vittnade om att flickor utsattes för en systematiserad och närmast nationaliserad betygsdiskriminering? Hur hade Dagens Nyheters ansvarige utgivare tänkt om en ledare samtidigt publicerades, där man förespråkade ett införande av pojkskolor, där de begåvade pojkarna kunde få ”utvecklas”, befriade från de obegåvade flickorna?

Det här är en berättigad fråga, anser jag. Jag ställer den till Dagens Nyheter, men också till tidningens läsare, till alla dem som ser sig som liberala med humanistiska värderingar och som menar att jämställdhet är viktigt och värdefullt.

För det är precis så Dagens Nyheter agerar idag. Betygsdiskrimineringen är man nästan helt tyst om – och förklarar som vanligt gärna bort det med fantasier om “en slapp och bråkig killkultur”. Och Kjöllers extrema förakt riktar sig ju givetvis inte mot flickor – utan mot blivande män.

Är pojkar så lite värda idag? Har befolkningen också drillats så långt ner i den destruktiva föreställningen att vi alla är födda som onda eller goda, beroende på kön? Att vi alla antingen är offer eller förövare, inte beroende på individ och gärning, utan på grupptillhörighet?

Jag tror inte det. Jag tror att vi kan vakna upp ur denna tokfeminism. Jag tror att både akademiker och ”vanligt folk” har fått nog av detta självskärarbeteende. Jag tror att Dagens Nyheter, precis som Socialdemokraterna, har gett sig in i en återvändsgränd.

Malin Ullgren, Hanne Kjöller, Helena Lindblad, med extern uppbackning av Maria Sveland, Katarina Wennstam och många andra…, det heliga könskriget är i full gång. Hur heligt som helst. På Dagens Nyheter finns det inga tvivel om vad som är svart och vitt. För någon månad sedan redogjorde Ullgren med all tydlighet att det inte längre ens är manligheten som är roten till all ondska – utan själva det biologiska fenomenet ”man”. Det sitter i generna, hormonerna… eller hudfärgen? Ondskan blir ju så befriende enkel att bli av med om vi kan SE den, veta var den finns. Knappast någon ny tankegång, men Ullgren är trogen sina föregångare och går gärna loss med alla typer av dualistisk hatpropaganda.

Jag sade upp mitt abonnemang på Dagens Nyheter i förra vecka.

Jag hoppas att du gör detsamma.

Annonser

Åtgärder

Information

6 responses

14 11 2010
Matte Matik

DN gör mig illa till mods. Aftonbladet Wendela kan jag mer skratta åt men DN är cynisk och uträknande. Idag uppmärksammar man fars dag med ”Tack för makten, pappa”, där man räknar upp diktatorer och envåldshärskare världen över som lämnat över makten till sina söner. Är det vad som är viktigast att ta upp på fars dag, i en svensk tidning? Känner svenska pojkar igen sig i den bilden?

15 11 2010
Lottaonline

Oooh, stackars, stackars män. Vad de måste lida. Ja, det var ironiskt!
Finns det inte värre händelser i världen än, att ömka och förvrida nyheter, artiklar till patetiska l-landsproblem. Kom igen!?

Jag läser även DN och inte tusan ser jag artiklarna där, som radikalfeministiska. Jag hatar inte heller män eller pojkar. Och inte heller är jag speciellt radikalfeministiskt.

Det är ju dock så i livet. Vi kan alltid hitta och finna det vi vill föra fram och propagera gentemot. Likaså forskning kan vinklas mot det som vi sätter upp som syfte.

Letar du pluspoäng hos männen? 😉

15 11 2010
mercegill

Både män och kvinnor lider. Både män och kvinnor kan vara lyckliga. Vi är alla människor.

iLandsproblem? Du menar att det är RÄTT att en pojke i en svensk skola blir betygsdiskriminerad, därför att en afghansk flicka blir nekad skola?

Är det jämställdhet?

Du tror inte att det kan finnas ett engagemang för båda dessa missförhållanden?

Ja, det är så här det brukar låta från feministerna i Sverige idag.

Ömka? För vem ”ömkar” man när man tar ställning för en missundad och diskriminerad grupp?

Nej, ömka kan man givetvis inte göra för pojkar – eftersom de skall betraktas som blivande MÄN och FÖRTRYCKARE.

”Oooh, stackars, stackars män.”

Förlöjligande.

Män är människor, precis som kvinnor. Män tar skada och dör av orättvis behandling och förtryck, precis som kvinnor.

Men i Sverige dör dubbelt så många män, jämfört med kvinnor, varje dag, av att ta sitt eget liv.

Ja, stackars män, säger jag.

När kommer någon att bry som om dessa (ofta unga) män?

Dubbelt så många.

Dubbelt så ofta.

15 11 2010
Matte Matik

Det finns alltid någon som har det värre om man sätter saker i ett globalt sammanhang. Det som kallas för kvinnofrågor i Sverige är lika mycket ett ”patetiskt ilandsproblem” sett ur det sammanhanget.

28 12 2010
Musse Pig

(Fy f-n för idiotfeminister som ”Lottaonline”!)
Tack Mercedes Gill för din välskrivna text. Jag hade dock redan långt innan bestämt mig för att inte förlänga min prenumeration på DN.

31 12 2010
usama bin laDN

Huvudet på spiken! (Även Lottaonline som gav oss ett destillerat smakprov på den billiga rf-retoriken. Så lågt att det är ofattbart.) Det var länge sedan jag vände DN ryggen. Jag känner många som sitter fast i det nytänk som DN varje morgon pumpar dem fulla av. Pappor till söner som på allvar tror att deras söner har fördelar p g a sitt kön. Inte för att verkligheten ger några indikationer på det, utan för att Ullgren/Kjöller säger det till dem varje morgon. Begåvade barn som kommer att tryckas till i barnomsorg för att sedan knäckas helt i skolan. Miljöer som uppifrån och ner är helt dominerade av radikalfeministiska kvinnor. Dessa pojkar är dessutom ofta berövade sina fäders stöd, eftersom papporna är alltför upptagna med att värna sin identitet som vänster, eller liberal eller annat akterseglad ideologi. Eller för rädda för vad barnens mor skulle göra mot honom och barnen om han började tvivla på den ”sanna läran”, genusvetenskapen.

Det är synd om pojkarna. Hoppas de revolterar och riktar sin ilska mot dem som förtrycker dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: